Emilie Lindenbergh

Emilie Lindenbergh
Kometenstraat 58
1223 CL Hilversum
T: 035 - 772 11 77
M: 06 - 30 276 087
Contact
Welkom op deze pagina en dank voor uw interesse

Het werk wat ik nu met veel plezier doe vloeit voort uit alles wat ik mijn leven heb mee gemaakt, gedaan.en geleerd.

Het is dus niet zomaar bedacht, deze combinatie van activiteiten, het is zo gegroeid. Al van jongs af aan begaan met mensen, gevoelig voor sfeer en wat er 'tussen de regels' is, kleur, de verbinding tussen van alles, expressief op diverse manieren, tekenen, schilderen, muziek, gedichten, schrijven. Altijd was ik op zoek naar de essentie, de laag achter de laag, om te begrijoen wat er is. Omdat achter veel een oorzaak ligt. En om het isolement van eenzaamheid op te lossen.                                                                                                                                  Zo heb ik veel verschillende opleidingen gedaan, bijzondere leraren gehad, waar ik veel aan te danken heb. En de grootste leraar is het leven zelf die spiegelt wie ik ben. Niet zozeer de gebeurtenissen op zichzelf, als de vraag: Wat doe je ermee, heeft me steeds meer kennis gegeven en ook de vrijheid van het leven zelf laten proeven.

Ik kan volledig mezelf zijn tijdens Creatie: het maken van de schilderijen, het luisteren naar binnen, naar hoe het vertaald wil worden in kleur en vorm. Die vertaling is een weerslag van hoe ik het onderwerp ervaar, gerijpt door vele ervaringen en verworven kennis.

De essentie van ontmoeting en creatie tijdens de schilderlessen en de levensverhaalbijeenkomsten is wat me blij maakt en ontroert.

In wisselwerking met mensen en met schilderen en schrijven leer ik elke dag.over de ander en mezelf.

Dankbaar ben ik met dit werk, zo divers en rijk.