Emilie Lindenbergh

Emilie Lindenbergh
Kometenstraat 58
1223 CL Hilversum
T: 035 - 772 11 77
M: 06 - 30 276 087
ContactVoor het actuele aanbod van de teken- en schildercursussen en workshops, klik hier.

Cursussen tekenen/schilderen voor volwassenen

Locatie: Atelier achter het Brinkhuis, Brink 29, Laren, dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur, Inloopatelier van 13.00 tot 14.30 uur, donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur

Deze cursussen bieden u de mogelijkheid om op ontspannen wijze te schilderen en tekenen. U krijgt de vrijheid om een eigen stijl te ontwikkelen, eigen keuzes te maken over wat u wilt schilderen, het onderwerp. U krijgt les in diverse technieken, als kleurenleer, compositie, penseelvoering, contrast, schilderstijlen, etc. Op het moment zijn de groepen opgesplitst

Men kan op elk niveau instromen, omdat ik iedereen in de groep individueel begeleid. Verras uzelf!

Het atelier bevindt zich in de kloostertuin en is te bereiken door om het Brinkhuis heen te lopen.

Kosten

De kosten voor een schilderseizoen zijn voor 12 lessen € 186,- exclusief materiaal

Omdat iedereen zijn eigen materiaalvoorkeur heeft zijn de lessen exclusief materiaal. Mocht u papier of acrylverf van me willen gebruken dan kan dat tegen vergoeding.van € 4,50 per les. 

Het Inloopatelier op woensdagmiddag van 13.00 tot 14.30 uur werkt met een strippenkaart voor 10 lessen à € 145,-. Het niveeau van begeleiding is hetzelfde als bij de andere groepen.

Doordat ik een samenwerkingsverband met het Singermuseum heb, vinden ook regelmatig een exclusieve rondleiding en een schidlerworkshop voor ons in het Singer plaats.

Tekenen/schilderen voor kinderen van 7 tot en met 14 jaar

Locatie: Atelier achter het Brinkhuis, Brink 29, Laren

Het atelier is bereikbaar door om het Brinkhuis heen te lopen, de oprit van de Gooische academie op, rechter hek.

De kinderen maken op speelse wijze kennis met allerlei teken- en schildertechnieken en materialen, zoals potlood, gouache/acryl/aquarelverf, pastel, houtskool, oost-indische inkt, ecoline, etc.

Er is ruimte om een eigen stijl en de fantasie te ontwikkelen, maar ook krijgen ze les in waarnemend tekenen en kleurenleer, compositie, penseelgebruik, contrast, enzovoort. Ze maken kennis met kunststromingen en bekende schilders/tekenaars, bronnen van inspiratie! 

Er zijn drie groepen waar naar leeftijd en ervaring voor gekozen kan worden. 

Met veel plezier geef ik al 16 jaar les in het gebouw Het Brinkhuis, voorheen Warrrekam.

Kosten

Een les op maandagmiddag (van 16.00 tot 17.15 uur), woensdagmiddag (van 15.00 tot 16.15 uur) en donderdagmiddag (16.16 tot 17.30 uur), kost € 11,- per les. Een les in de groep op woensdag van 16.30 tot 17.45 uur (leeftijd 10 t/m 14 jaar), kost € 12,- per les. 

Een les duurt vijf kwartier, is inclusief materiaal en iets te drinken.

Inschrijving is verzekerd door uw naam- en adresgegevens op te sturen en door overmaking van het cursusgeld.

Schoolvakanties is er geen les en het is mogelijk een gemiste les in te halen bij een andere groep. Af en toe vindt een expositie plaats of we werken aan een project.

We brengen een bezoek aan een museum, bijvoorbeeld het Singermuseum Laren, waar ik een samenwerkingsverband mee heb, Er vinden een rondleiding en een schildersworkshop plaats.naar aanleiding van de lopende tentoonstelling.

Het einde van het cursusjaar sluiten we af met een bezoek aan speeltuin Ons Genoegen, Laren. We doen een schildersproject voor de speeltuin, de kinderen spelen en krijgen een maaltijd.

Uw kind is van harte welkom!

Teken- en schilderlessen in opdracht

Privéles aan huis: één uur is € 35,- plus 21% BTW € 7,35  is totaal € 42,35. Een half uur les is € 20- plus 21% BTW, € 4,20 is totaal € 24,20 excl. materiaal en eventuele reiskosten.

Teken- en/of schilderworkshops op maat en aanvraag zijn mogelijk. Dit geldt voor voor volwassenen, kinderen, bedrijven en (non-profit)instellingen zoals scholen of gemeentes, op locatie of in het atelier achter het Brinkhuis.. De inhoud wordt vormgegeven in overleg met de opdrachtgever.

Ook kan ik in overleg met het Brinkhuis een combinatie maken voor een leuke, sprankelende event: bijvoorbeeld een teken-of schilderworkshop en een maaltijd op thema.

Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan:
• met vrienden en/of familie een herinnering 
  creëren naar aanleding van  een speciale dag of gebeurtenis.
• een speciaal kunstproject voor kinderen.
• een aparte kinderworkshop ter gelegenheid
  van bijvoorbeeld een feest.
• workshop in opdracht van een bedrijf; op ont-
  spannende en creatieve wijze
• werken aan spiegeling en teambuilding.

Mocht u eigen ideeën hebben dan hoor ik dat graag!